Loft over bilskatter fra 2003

Bilskatterne fastfryses fremover på beløbet fra i år. Derfor reguleres vægtafgiften og den grønne ejerafgift ikke længere automatisk. Fra nytår afskaffes samtidig reguleringen af skalaknækket for registreringsafgiften, som hidtil er hævet med ét procentpoint.

Det forklarer Finansministeriet i sin "fortolkning og implementering af skattestoppet". Det er hovedhjørnestenen i regeringens økonomiske politik.

Skattestoppet gælder såvel staten som amter, kommuner og folkekirke. Ingen skat eller afgift må hæves - hverken i kroner som benzinafgifter eller momsen, som beregnes i procent. Hvis en skat eller afgift alligevel må hæves af hensyn til miljø, EU eller internationale aftaler, skal andre skatter sænkes, så staten ikke opkræver flere penge.

Husejere får fastfrosset ejendomsværdiskatten på forskuds-registreringen dvs. 2001-vurderingen samt fem pct. eller ejendomsværdien pr. 1. januar 2002, hvis den er lavere. Skatten kan falde, hvis vurderingen går ned, fastslår Finansministeriet.

Gebyrer er også omfattet af skattestoppet. De må ikke stige over niveauet i år. Brugerbetaling, som kun helt eller delvis dækker omkostningerne, er ikke omfattet.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen