Nye sparekrav truer borgerne

Landets kommuner er nu så økonomisk pressede, at de for første gang i årevis tvinges til at gennemføre besparelser i den service, borgerne nyder godt af i dag, skriver Berlingske Tidende.

Det står klart, efter at en første prognose fra Kommunernes Landsforening (KL) netop har afsløret, at kommunerne i valgåret sidste år røg ud i så stort et overforbrug, at budgetterne skønnes at være overskredet med omkring 1,5 mia. kr. Dermed har kommunerne fået kniven på struben mere end nogensinde. I forvejen har de slået sig voldsomt i tøjret, fordi regeringen med finansminister Thor Pedersen (V) i spidsen har opfordret kommunerne til at luge ud i deres budgetter for i år - hvor kommunerne også havde lagt op til et merforbrug i milliardklassen.

- Ganske vist er der endnu kun tale om en prognose, men det giver alligevel et klart signal om, at merforbruget fra sidste år er af en vis størrelse. Nu bliver der tale om reelle besparelser på det eksisterende serviceniveau. Og det er en betydeligt hårdere omgang end at ændre på niveauet alene for i år, konstaterer KL's formand, Gedved-borgmester Ejgil W. Rasmussen (V).

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen