Kritik af sexmesse i påskedagene

Sexmessen Erotic World slog i går dørene op til en weekend med afklædte kvinder, lædertøj og erotiske hjælpemidler i Aalborghallen. Det skete på den kristne kirkes mest hellige dag i løbet af året: Langfredag.

Messen har løbende mødt modstand på sin vej rundt i danske byer, men i forbindelse med besøget i Aalborg er det første gang, at en repræsentant fra folkekirken i så voldsom grad har udtrykt vrede mod messens tilstedeværelse.

I et åbent brev til Aalborghallens ledelse kritiserer provst Jørgen Juul fra Gistrup Sogn, at man kunne udleje hallen til en »ugudelig messe«.

»Jeg synes, det ligger ret klart, at noget sådan ikke hører hjemme langfredag. Kirken, offentlige institutioner og private flager på halv netop langfredag. Jeg forstår ikke, at man kan tillade det. Aalborghallen, både bestyrelse og ledelse, burde have sagt fra,« siger Jørgen Juul.

Provsten tager afstand fra sexmessen generelt, men dråben, der fik bægeret til at flyde over, var, at åbningen skulle foregå midt i påsken.

Ifølge dansk lovgivning er det ikke ulovligt, men også ledelsen bør have et moralsk ansvar, mener provsten.

»Det er ugudeligt. Det ligger dybt i den kristne tankegang, at man tager afstand fra kødets lyst. Kald mig snerpet og gammeldags. Men sexdyrkelse er også gammeldags. Det er ideen om, at man skal opfordre til sexdyrkelse i det offentlige rum, jeg finder forkert,« siger Jørgen Juul.

Halledelsen har hele vejen igennem afvist kritikken.

»Det er ikke vores job at være smagsdommere. Hvis et politisk parti ønsker at leje vores hal til et årsmøde, er vi jo heller ikke smagsdommere. Ligeledes er vi også parat til at leje hallen ud til forskellige religiøse bevægelser,« siger direktør for Aalborghallen, Ernst Trillingsgaard, der ikke mener, at han eller ledelsen sidder med et moralsk ansvar.

»Det havde været noget helt andet, hvis vi selv havde arrangeret messen,« siger han.

Også andre end provst Jørgen Juul finder det forkert med en sexmesse langfredag. Således demonstrerede 150 mennesker mod sexmessen, da den åbnede i går eftermiddag.

anders.rostgaard@jp.dk

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen