Uenighed om bilpriser

De danske bilpriser vil formentlig stige med cirka 25 procent i gennemsnit som følge af nye EU-regler, der skal forenkle handlen med biler på tværs af grænserne. Skatteminister Svend Erik Hovmand (V) er nemlig ikke indstillet på at give den danske bilbranche og de danske bilkøbere en håndsrækning ved at lette på de høje registreringsafgifter, skriver Politiken lørdag.

Det er en udbredt forventning, at de særlige rabatter, som bilfabrikkerne giver til de danske bilkøbere for at kompensere for de høje afgifter, forsvinder, når det frie indre bilmarked træder i kraft.

- Jeg tror ikke, effekten af de nye EU-regler bliver så stor, som nogle påstår. Bilfabrikkerne kan ikke se bort fra de danske skatter og afgifter, så vi vil efter min mening ikke få et fælles europæisk prisniveau på biler i Danmark, siger Svend Erik Hovmand.

Administrerende direktør Bent Mikkelsen fra De Danske Bilimportører er lodret uenig.

- De signaler, vi modtager fra bilfabrikkerne, gør os meget bekymrede. Bilfabrikkerne kan ikke leve med, at deres forhandlere i Europa uhindret kan etablere sig i Danmark med det ene formål at købe billige afgiftsfrie biler, som de blot sælger videre i andre lande i EU. Det er min fornemmelse, at der i løbet af efteråret kommer ganske kraftige prisstigninger, siger Bent Mikkelsen.

I gennemsnit sælges de danske biler med en fabriksrabat på cirka 25 procent til danske bilforhandlere.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen