S-kvaler over Dansk Folkeparti

LO's hyppige kontakter med Dansk Folkeparti skaber problemer for Socialdemokratiet. Siden valget har LO holdt flere møder og været i telefonisk kontakt med DF for at påvirke VK-regeringen til at føre en politik, der er mere venlig over for lønmodtagerne.

»Det er helt naturligt, at en interesseorganisation som LO forsøger at gøre sin indflydelse gældende. Men jeg synes, det var usmageligt, at Harald Børsting skulle mødes med Kristian Thulesen Dahl kort tid efter valget,« siger tidligere arbejdsminister Jytte Andersen (S) om møderne mellem LO-sekretæren og DF's finansordfører.

Kontakterne er med til at legitimere Dansk Folkeparti, selv om partiet overordnet mest skaber forringelser for lønmodtagerne, mener Jytte Andersen:

»Når man begynder at invitere til møder, ligger der en anerkendelse af Dansk Folkeparti. DF kører meget bevidst på at fremstå som lønmodtagernes talerør i Folketinget, men det er et falsk billede, man ikke skal lade sig forblænde af. DF har stemt for alle forringelserne i finansloven,« siger hun.

Alliancen mellem DF og LO er farlig for Socialdemokratiet, mener arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen