Selvmordsbomber truer danske soldater i Kabul

Den internationale sikkerhedsstyrke har skærpet opmærksomheden. Der er kommet efterretningsoplysninger om, at to biler, lastet med sprængstof, er på vej mod lejren.

Biler, lastet med sprængstof, er ifølge officerer fra den internationale sikkerhedsstyrke sendt mod den afghanske hovedstad Kabul for i en selvmordsaktion at ramme de udenlandske soldater.

Danmark har et halvt hundrede soldater i sikkerhedsstyrken. Chefen for det danske kontingent, oberstløjtnant Lasse Harkjær, kalder oplysningerne om selvmordsbilerne klassificerede og nægter at kommentere dem.

Sikre oplysninger

Men hans tyske kollega, oberstløjtnant Thomas Löbbering siger til Jyllands-Posten, at ISAF, som sikkerhedsstyrken hedder, har sikre oplysninger om to biler, der allerede er sendt mod Kabul med sprængstof.

Ved hovedporten ud til vejen mod Jalalabad hænger billeder og oplysninger om de to biler og deres chauffører, som under ingen omstændigheder må komme gennem afspærringen.

»Vi kender bilerne. Vi kender deres ejere, og vi hvem, der skal være chauffører ved selvmordsaktionerne,« siger oberstløjtnant Löbbering.

»Den ene bil er en Mercedes lastvogn med karakteristiske farver, som vi måske kan genkende.

Den anden er en hvid Toyota Corolla. Men prøv at se, hvor mange af dem, der kører rundt her.«

Oberstløjtnanten kan ikke oplyse, hvor informationerne om bilerne stammer fra, eller hvem der står bag de planlagte selvmordsaktioner Men det er kendt, at Osama bin Ladens netværk af Al Qaida-terrorister stadig har støtter overalt i Afghanistan.

Mistænkt anholdt

Forleden blev en mand, der uddelte flyveblade med opfordring til kamp mod ISAF-styrkerne, anholdt på Kabul Universitet.

»Vi blev orienteret af den ansvarlige for indenrigsministeriets sikkerhedssstyrker, general Zalangi,« siger Thomas Löbbering. »Afghansk politi betegner manden som pakistansk agent.«

ISAF-styrkerne, der formelt intet har med den amerikanske ledede kamp mod Al Qaida-terrorister i Afghanistans bjerge at gøre, er ved at udbygge sikkerheden omkring lejren. 900 tyske soldater støttes af mindre grupper fra Danmark, Østrig og Holland. Det danske kontingent er i forvejen ramt, fordi tre minører blev dræbt ved en eksplosion.

Om kort tid flyttes hovedporten til en mere sikker position, og fremover skal civile biler, selv med folk i ISAF-uniformer, kontrolleres minutiøst.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen