Dansk Folkeparti presser på for højere hastighed

Dansk Folkeparti prøver nu at komme VK-regeringens forliste plan om at hæve fartgrænserne på motorvejene til undsætning. Partiet vil i Folketinget fremsætte et beslutningsforslag om generelt at hæve fartgrænserne på motorvejene til 130 kilometer i timen, oplyser trafikordfører Poul Fischer.

- Når vi stiller det, må regeringspartierne jo forholde sig til det igen nede i salen. Der er store dele af folketingsgrupperne i de to partier, som er enige i det, og så kan det jo være, at det bliver den generelle holdning igen, siger Poul Fischer.

Trafikordføreren påpeger, at både V og K støttede et sådant forslag i Folketinget i foråret 2001.

VK-regeringen har indskrevet løftet om at hæve fartgrænsen på motorvejene til 130 kilometer i regeringsgrundlaget. Men da justitsministeren fik kigget nærmere på sagen, viste det sig, at en stor del af motorvejene ikke er bygget til de højere hastigheder. Derfor ville Lene Espersen i første omgang kun hæve fartgrænsen til 130 kilometer på 15 procent af vejene, mens 120 km/t blev udgangspunktet. Det forslag blev i går overraskende afvist af Venstres folketingsgruppe.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen