Tidligere politielev dømt for salg af dopingmidler

Salg af ni ampuller med anabole steroider kostede onsdag en 26-årig tidligere politielev en bøde på 1200 kroner i Københavns Byret. Den dømte solgte ampullerne til en politimand, mens han stadig var politielev og tilknyttet Station City, det tidligere Station 1, i København.

Handlen med ampuller kom i stand, da den tidligere politielev og politimanden i en periode arbejdede sammen. Politimanden mente, at den tiltaltes usædvanligt brede skuldre og solide brystkasse måtte betyde, at han vægttrænede, og tog kontakt til ham.

I første omgang nøjedes betjenten med at købe proteinpulver hos sin kollega, men senere indgik de ni ampuller i en handel.

Den samhandel blev opdaget, da Københavns Politi tilbage i 2000 ransagede fire betjentes adresser efter et internt tip. Her fandt politiet dopingstoffer hos to betjente. Herunder den politimand, som købte de ni ampuller.

Under den efterfølgende efterforskning dukkede politielevens navn op. Han blev afhørt, og det førte til en tiltale. I første omgang blev han tiltalt for at sælge 29 ampuller, men byretten mente kun, at der var grundlag for at dømme for salget af ni ampuller. Hvis den dømte ikke allerede havde forladt politiet, kunne han formentlig se frem til en afskedigelse.

Tre af de fire betjente, som fik ransaget deres hjem, er senere blevet idømt bøder. En fjerde betjent slap, fordi hans sag var forældet.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen