Forskning styrkes af mobil-millioner

Forskning og it-udvikling styrkes med millioner af kroner de kommende år, efter at regeringspartierne har indgået et forlig med Socialdemokratiet, de Radikale og SF. De mange penge kommer fra statens salg af licenser til mobilnettet.

De fem partier er blevet enige om at bruge 400 millioner kroner i år, ligesom parterne allerede har øremærket yderligere knap 490 millioner kroner i perioden 2003 til 2005. Over fire år bliver der brugt godt to milliarder ifølge aftalen, oplyser videnskabsminister Helge Sander (V).

Bl.a. skal de yngre forskere have en håndsrækning, mens naturvidenskab og teknik samt den frie forskning også skal have et tiltrængt løft. Samtidig vil der blive sat skub i digital forvaltning og spredning af viden om software og it til virksomhederne, forklarer ministeren.

I år går 150 millioner kroner til Forskningsrådene, mens det tal stiger til 175 millioner næste år. Partierne bag forliget har også afsat 100 millioner kroner til en særlig indsats for naturvidenskab og teknik. Desuden går 50 millioner kroner til en jysk-fynsk it-satsning, som får tilført yderligere 125 millioner kroner de følgende tre år.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen