Forsvar: Ingen sikkerhedsrisiko

Danmarks sikkerhed er ikke truet, fordi computereksperter fra IBM uden den næsthøjeste sikkerhedsclearing har haft adgang til forsvarets nye edb-system DeMars. Det siger major og presseofficer Torben Schackinger fra Forsvarskommandoen til Radioavisen søndag.

Ifølge forsvarets rapporter kan Danmarks sikkerhed i et vist omfang være truet som følge af lemfældig omgang med hemmeligtstemplet materiale i Forsvarskommandoen, skriver Jyllands-Posten søndag. Men det er ikke korrekt, siger Torben Schackinger.

- Det system, der er tale om, beskæftiger sig udelukkende med materiale, der er klassificeret "Til tjenestebrug". Der er et antal klassifikationsgrader. Efter "Til tjenestebrug", kommer "Fortroligt", "Hemmeligt" og "Yderst hemmeligt". Det er som sagt den laveste grad. Den er alle IBM's konsulenter og teknikere godkendt til, siger Torben Schackinger.

Dansk Folkeparti vil mandag morgen kræve en udførlig redegørelse om sagen fra forsvarsminister Svend Aage Jensby (V). Partiet frygter, at andre NATO-lande vil være tilbageholdende med et dele hemmelige oplysninger om f.eks. terrornetværk og andre trusler med Danmark, hvis Jyllands-Postens oplysninger er korrekte, siger forsvarsordfører Peter Skaarup.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen