Socialdemokrater i vildrede om navnet

»Socialdemokratiet - et øjeblik......dyyyt...(ny stemme).... Du hører Socialdemokraternes automatisk telefonsvarer. Kontoret har lukket.....«

Danmarks næststørste parti har været meget igennem det forløbne år - ja selv navn har det skiftet. Kongressen i september vedtog at ændre Socialdemokratiet til Socialdemokraterne. Men der hersker mildt sagt forvirring på de indre linjer.

Ovenstående er den besked man får ved at ringe til Socialdemokratiets hovedkontor på Thorvaldsensvej i København.

På partiets hjemmeside, www.socialdemokratiet, får man også forskellige meldinger. I langt de fleste tekster bruges dog det nye Socialdemokraterne. Det gælder for eksempel den pressemeddelelse fra daværende partiformand Poul Nyrup Rasmussen, som fortæller om navneforandringen.

Menneske først

»Også partiets navn ændres fremover. Fra Socialdemokratiet til Socialdemokraterne. Det er at gå fra institution til menneskene. Det afgørende i dette skridt er at kommunikere, at socialdemokrater er en stor gruppe forskellige mennesker med megen personlighed.«

For partiets nyvalgte politiske ordfører Frank Jensen er det ikke et problem, at de to navne bruges i flæng.

»Jeg mener, at vi skal bruge begge dele. For mit eget vedkommende siger jeg stadig, at jeg er medlem af Socialdemokratiet. Jeg forestiller mig ikke, at man kan udrydde den ene af betegnelserne. De vil trives side om side,« siger Frank Jensen.

Pressechef i Socialdemokratiet, Jan Juul Christensen, tror på, at beslutningen fra kongressen vil slå igennem - selv om ingen skal tvinges til at sige, at de er medlem af Socialdemokraterne.

»Vi er ved at få ændret brevpapiret, og i løbet af foråret skal hjemmesiden ændres. Det er en glidende proces, som tager tid, men jeg tror, at Socialdemokraterne vil vinde indpas,« siger Jan Juul Christensen.

Partisekretær Jens Christiansen er også optimistisk.

»Socialdemokraterne vil blive brugt mere og mere,« siger han.

Jens Christiansen ser ikke et problem i, at nogle partimedlemmer foretrækker det gamle Socialdemokratiet. Valget mellem de to navne giver flere strenge at spille på, siger han og tilføjer, at Socialdemokraterne vil blive brugt på alle officielle papirer - undtaget i partilovene og på stemmesedlen, hvor der stadig vil stå Socialdemokratiet.

Han forklarer i øvrigt om telefonsvarerens forskellige beskeder, at det udelukkende skyldes, at det ville være meget dyrt at ændre, og at partiet alligevel snart skal have helt nyt anlæg og beskeden ved den lejlighed skiftes ud.

Navneforandringen skete på den kongres, hvor Nyrup også på flere andre området forsøgte at tage et skridt mod en fornyelse af partiet. For eksempel blev også partiets logo, den røde rose, moderniseret.

På den efterfølgende ekstraordinære kongres den 14. december måtte Nyrup dog smide formandstøjlerne - blandt andet i erkendelse af, at han ikke havde fået opbakning til den ønskede fornyelse. .

niels.ditlev@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.