Græsselig grimasse

Hokkaido-græskar er søde og sunde. Hvad med suppe og brød til halloween?

Der findes næppe nogen anden grøntsag, der udviser så stor variation som netop græskar: Stribede, furede, blågrønne, orange - tænk på en form, en farve eller et mønster, og det findes. De kan, bortset fra pyntegræskar, alle sammen spises, og anvendelsesmulighederne er mange - ovnbagt, dampet, stegt eller måske i en varm suppe eller i et lækkert græskarbrød til eftermiddagsteen...men ikke ret mange har for alvor taget græskarret i brug i køkkenet. Her er lidt inspiration.

Oprindeligt kom de fra Japan, men i dag vokser de også i den danske muld, de smukke, orange hokkaido-græskar. Og de kan meget andet end at se godt ud. Faktisk er hokkaido glimrende til en gang varm suppe, når det rusker og regner udenfor.

Hokkaido græskar har en mild, sødlig smag. Og så er græskarrene oven i købet sunde - de indeholder blandt andet store mængder a-vitamin og c-vitamin.

Det næringsrige græskar stammer fra den japanske ø Hokkaido, hvor det oprindeligt voksede i vulkanjord. Herhjemme kan man så hokkaido-græskar direkte på friland fra slutningen af maj. De kræver rigtig god plads at vokse på, masser af sol og varme og rigeligt med vand.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.