Flere penge til socialt udsatte børn og voldsramte kvinder

Socialt udsatte børn får hjælp til at tackle negativ social arv, og der bliver flere pladser på krisecentrene til voldsramte kvinder. Det var nogle af de vigtigste resultater, da regeringen, S, SF, R og KRF i dag fordelte de sidste penge fra den såkaldte satspulje.

På børneområdet afsættes der blandt andet penge til at styrke sundhedsplejens sociale indsats for svage familier. Sundhedsplejerskerne får mere tid og uddannelse i at forebygge, at det går galt i udsatte familier. Samtidig styrkes børns retssikkerhed ved, at de sociale myndigheder altid skal høre børnenes synspunkt i socialsager, der involverer dem.

Også udsatte voksne kan se frem til forbedringer. Over fire år gives der blandt andet 40 millioner til flere pladser og bedre kvalitet på krisecentrene for voldsramte kvinder, og partierne er også blevet enige om at give flere penge til bekæmpelse af kvindehandel.

Partierne har nu fordelt samtlige satspuljemidler. Tidligere er der afsat penge til behandlingsgaranti for narkomaner, og i går blev partierne enige om at tildele psykiatrien en milliard over de næste fire år.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen