Nyt giftudslip på Hillerød Sygehus

Skadestuen på Hillerød Sygehus blev onsdag aften igen udsat for udslip af giftige styrendampe fra sygehusets kloaksystem, der er under reparation. Ingen patienter er berørt, og skadestuen fungerer normalt, oplyser sygehuset.

10 medarbejdere blev dårlige af dampene og måtte gå hjem. Sygehusets lægelige chefer besluttede desuden for en sikkerheds skyld at hjemsende personale, der er gravide eller har kronisk astma.

Det er anden gang på godt et døgn, at der har været giftudslip fra reparationsarbejdet af sygehusets kloaksystem. Tirsdag eftermiddag måtte patienterne på skadestuen evakueres, og i alt 30 medarbejdere blev dårlige og måtte gå hjem. Sygehuset lavede en nødskadestue, som natten igennem tog sig af de akutte patienter. Mindre syge patienter til skadestuen blev sendt videre til hospitalerne i Helsingør og Frederikssund.

Sygehusets ledelse har nu besluttet at stoppe al videre reparationsarbejde, indtil der er sikkerhed for, at der ikke længere sker udslip af styrendampe. Derfor skal sygehusets tekniske chef og det tilknyttede rådgivende ingeniørfirma godkende arbejdsprocesserne, inden arbejdet må genoptages. Arbejdstilsynet, der allerede tirsdag blev inddraget i sagen, har godkendt den nye sikkerhedsprocedure.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen