To danskere hjemme efter bombesprængning

To unge danskere vendte sent tirsdag aften hjem fra Bali til Københavns Lufthavn i Kastrup efter at have været foruroligende tæt på de bombeeksplosioner, der lørdag aften rystede ferieparadiset Kuta Beach og dræbte mindst 180 mennesker.

Men hverken den 21-årige lærling Maja Rütting eller de 21-årige jurastuderende Julian Waagensen var synderligt interesserede i at berette om deres oplevelser over for den ventende presse i lufthavnens ankomsthal kort efter landingen med et British Airways fly fra London.

- Det har været en lang flyvetur, og jeg har næsten ikke fået noget søvn. Jeg trænger bare til at komme hjem og slappe af og prøve at få det hele lidt på afstand, sagde Julian Waagensen, der dog erklærede, at han ikke havde behov for krisehjælp.

Han var i byen i Kuta med nogle venner lørdag aften, men besluttede at tage hjem til sit hotel i stedet for at fortsætte videre på diskotek. Senere berettede nogle tyskere på hotellet om eksplosionen, som var indtruffet bare et kvarter efter, at Julian Waagensen havde forladt Kuta Beach.

- Alle folk har sagt til os, at vi har været sindssygt heldige, og det er da også rigtigt, at hvis vi var blevet i området bare lidt længere, så var det måske gået galt. Jeg har kigget på et kort over Kuta, og jeg kan se, at jeg befandt mig cirka 100 meter fra Sari Club, hvor bomben sprang. Det er enormt tragisk og sørgeligt, hvad der er sket, og jeg er selvfølgelig glad for, at jeg ikke var der, sagde en synlig træt Julian Waagensen.

Imens listede Maja Rütting og hendes familie lige så stille væk fra den ufrivillige opmærksomhed og ud af lufthavnsbygningen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen