Plan om fortsat gratis TV 2 Zulu

Forligskredsen bag medieaftalen vil undersøge mulighederne for at forbyde TV 2 at gøre ungdomskanalen TV 2 Zulu til betalingskanal.

Både Dansk Folkeparti og Venstre er indstillet på at lave en lovændring, der forhindrer, at statsstøttede kanaler kan blive betalingskanaler.

Intet i den gældende medielovgivning forhindrer TV 2 i at forvandle Zulu til betalingskanal, men konkurrerende kommercielle stationer har protesteret intenst, og kulturminister Brian Mikkelsen (K) har betegnet TV 2s planer som bondefangeri, fordi seerne i forvejen betaler licens til TV 2.

Derfor vil forligspartierne nu tage den konservative minister på ordet og bede ham tage initiativ til en lovændring.

»Det er urimeligt, at Zulu får en særfordel i forhold til andre kanaler. Og jeg vil opfordre Brian Mikkelsen til at vise mod og mandshjerte og sætte handling bag ordene,« siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup.

TV 2s adm. direktør Cristina Lage er på efterårsferie, og informationschef Lasse Bjerre vil ikke udtale sig om forligspartiernes nye signaler.

»Brian Mikkelsen har kendt til vor£es planer i et halvt år og aldrig udtalt sig negativt før nu. Jeg betragter en lovændring som noget helt hypotetisk,« siger Lasse Bjerre.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen