SF truer minister med mistillidsvotum

Finansminister Thor Pedersen (V) erkender, at han i næsten et år ikke har levet op til bopælspligten på sin gård ved Rørvig. SF truer med mistillidsvotum.

SF truer med at stille et mistillidsvotum til finansminister Thor Pedersen (V), hvis det viser sig, at han har givet myndighederne falske oplysninger om sin bopæl.

SF's landbrugsordfører, Kristen Touborg Jensen, har nu bedt Jordbrugskommissionen i Vestsjællands Amt om aktindsigt i papirerne vedrørende Thor Pedersens køb af landejendommene. Viser det sig, at finansministeren har underskrevet en erklæring om, at han bor i Rørvig, vil SF's folketingsgruppe rejse en forespørgselsdebat til finansministeren, der skal ende ud i et såkaldt mistillidsvotum.

Torsdag morgen rykkede finansministeriets pressechef, Carsten Mai-Jørgensen, ud i felten for at påtage sig skylden for den seneste uges blæst om Thor Pedersens boliger.

Overfor Ritzau erkender pressechefen, at hans afvisning af ulovlighederne omkring finansministerens bopælspligt var forkert. Især udtalelser til avisen B.T. i lørdags om, at der var tale om nabosladder, beklager han.

- Set i bakspejlet må jeg klart sige, at jeg udtalte mig for bombastisk til B.T. forleden. Min indsigt i sagens faktuelle sammenhæng var ikke tilstrækkelig til udtalelsen. Derudover var det en svipser, at jeg ikke talte med ministeren, før jeg udtalte mig, siger Carsten Mai-Jørgensen.

Sagen om Thor Pedersens tre landejendomme ved Rørvig tog en vending torsdag, hvor statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på sit ugentlige pressemøde slog fast, at der naturligvis ikke skal være forskellige husregler for rige og fattige. Forinden havde SF's landbrugsordfører, Kristen Touborg Jensen, bedt fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) om at se på sin finansministerens bopælspligt i henhold til landbrugsloven.

Det fik Thor Pedersen til at erkende, at han ikke har overholdt sin bopælspligt, men har opholdt sig det meste af tiden i sit sommerhus i Ramløse ved Helsinge, der ligger i kortere afstand fra arbejdspladsen i Finansministeriet.

- Det vil jeg rette op på, således at jeg indretter min hverdag på en sådan måde, at jeg tilbringer så meget af min tid som muligt i Rørvig, og så jeg overholder min bopælspligt fuldt ud, så ingen vil kunne rejse tvivl om det, sagde finansministeren til Ritzau.

/ritzau/JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen