Udenlandske studerende strømmer til Danmark

Antallet af udenlandske studerende, der kommer til Danmark for at læse på videregående uddannelser, er steget med knap 60 procent på fire år.

Det skyldes ikke mindst, at de danske uddannelsesinstitutioner i stigende grad udbyder kurser på engelsk. Et internationalt studiemiljø er til gavn for danske studerende, ly-der det enstemmigt fra universiteterne, skriver dagbladet Urban i dag.

Siden 1996 er antallet af udvekslingsstuderende fra hele verden steget godt 60 procent fra godt 2.300 til 3.600 i år 2000, hvorfra den seneste opgørelse stammer.

Og stigningen fortsætter. Københavns Universitets Internationale Kontor anslår, at de i år har modtaget 25 procent flere studerende end sidste år, hvor man landede på 900.

En af grundene til at Danmark tiltrækker flere udenlandske studerende er, at flere og flere uddannelsesinstitutioner udbyder kurser på engelsk, så studerende der kommer hertil bare for et semester ikke skal lære dansk, før de kan forstå, hvad der foregår ved tavlen.

Antallet af udenlandske studerende er også led i en strategi om, at sende danske studerende ud i verden. Og det kræver, at vi modtager studerende fra udlandet for at skabe ligevægt i regnskabet.

Men de mange udenlandske studerende hilses hjerteligt velkommen på de danske uddannelsesinstitutioner, blandt andet Copenhagen Business School, CBS, som er det sted i Danmark, der modtager flest udenlandske studerende i forhold til sin størrelse.

På tre år er det med en målrettet strategi lykkedes skolen at fordoble antallet af udvekslingsstuderende fra 400 til 900. De svarer til, at knap hver tiende elev på skolen er udlænding.

»Vi går meget ind for et internationalt studiemiljø. Studerende fra så forskellige lande som USA, Indien og Sydafrika, der har andre akademiske måder at se på tingene på, skaber en spændende og dynamisk undervisning. Man får nye meninger og holdninger frem, og det åbner de danske studerendes øjne,« siger fuldmægtig Niels Henrik Larsen fra Det Internationale Kontor på CBS.

På spørgsmålet om hvorfor de udenlandske studerende vælger at læse i lille Danmark, svarer han:

»Vi har et attraktivt produkt og en god struktur. Men vi har da også arbejdet hårdt på det.«

Og det danske ry i udlandet er godt. Både når det gælder uddannelsernes niveau, men også måden vi modtager de udenlandske studerende på.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen