Flere ældre får mobiltelefoner

Forretningerne melder om, at stadig flere ældre køber mobiltelefoner. I dag er omkring 20 procent af de nye kunder over 60 år

Det skriver dagbladet Urban i dag.

Især det seneste år er antallet af danskere over 60 år, der hiver det bimlende apparat op ad lommen i tide og utide steget voldsomt.

»I dag er omkring 20 procent af vores mobiltelefon-kunder over 60 år. Går vi to år tilbage, var tallet nede på bare fem procent,« fortæller Riz Jonas, butikschef i Telekædens City-afdeling i København.

Hans kollega fra mobiltelefonkæden BlueTel, Thomas Schytte, oplever samme tendens.

»Sidste år var cirka to ud af ti over 60 år. I år er det omkring fire ud af ti, der er mindst 60 år gamle,« siger BlueTel-butikschefen.

Der findes ingen tal for aldersfordelingen blandt danske mobilkunder, men hos mobiltelefonselskabet Oran-ge er sagen fuldstændig klar.

»Der er ingen tvivl om, at der er flere ældre mobil-kunder på vej,« siger pressekoordinator Linda Juul Nielsen.

Hos Ældre Sagen opridser man to hovedårsager til, at de gamle omsider har fået øjne og ører op for mobilos.

»Det er en stor sikkerhed og tryghed for mange ældre. Nu, hvor der stort set ikke længere findes mønttelefoner, er man med mobilen i stand til at tilkalde hjælp hurtigt, hvis man er væk fra hjemmet. For eksempel ved fald. Derfor er det især ældre, der er blevet alene, der har fået en mobiltelefon,« siger Vibeke Haslund, afdelingschef i Ældre Sagen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen