Farums byrådsmedlemmer må til lommerne

Med de kritiske revisionsbemærkninger om overforbruget af vin, mad, rejser og anden repræsentation i Farum har byrådet det nødvendige grundlag for at kradse penge hjem fra de medlemmer af byrådet, der har deltaget i festen, samt andre samarbejdspartnere.

Det fastslår Jakob Næsager, fuldmægtig i Tilsynsrådet for Frederiksborg Amt, over for B.T. på baggrund af de rystende forhold, Kommunernes Revision har afdækket.

- Hvis man lægger oplysningerne i B.T. til grund, og hvis Farum Kommune stoppede med at betale for Farum Boldklubs rengøring, ville kommunen straks have et sted mellem fem og 10 millioner kroner i hånden. Men det er måske lettere for byrådet at bede regeringen om flere penge til at fortsætte festen, end det er at hente dem hos Peter Brixtofte, Farum Boldklub og de

øvrige kolleger i byrådet, siger Jakob Næsager.

- Alle de her revisionsberetninger er ikke for sjovs skyld, men for at byrådet kan tage konklusionerne og med dem i hånden gå ud og hente pengene. Det er ikke skrivebordsøvelser, siger Jakob Næsager.

Tilsynsrådet ventes inden for to uger at afgøre, om der bør rejses straffesag mod byrådsmedlemmerne i Farum for groft at have tilsidesat deres pligt til at sikre, at der er orden i økonomien.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen