Hårmoden satser på humor

Tendensen peger i retning af frisurer med vildskab og humor. Og frisørerne erkender i hvert fald, at de ikke er vilde med det skaldede look. I weekenden var der hårfestival i Den Sorte Diamant i København.

Den unge mand på podiet kan kun se ud af sit ene øje for pandehåret, der fra en sideskildning går skråt ned til midt på ansigtet. Men skidt med det. For han er moderne, viser sin maskulinitet og bærer på hovedet fremtidens trend udi herrefrisurer.

Sådan lyder det i hvert fald fra frisør Palle Freese, der er manden med mikrofonen og en del af det såkaldte Dansk Hair Trend Team, der er et af frisørbranchens nyeste initiativer og forsøg på at være med på noderne.

For det handler om hår her i Den Sorte Diamant i København, hvor hårtrenden weekenden igennem har været til beskuelse og bedømmelse. Hvor der er blevet kåret danske mestre i klippeteknik, vist avancerede shows, præsenteret internationale frisørnavne og givet et dansk bud på fremtidens hårlook.

Slut med skaldepander

»Vi vil prøve selv at være trendsættere og mere internationale. Hårmoden er meget fri. Den er til farver, eksperimenter og det rodet friserede. Men vi skal have håret tilbage på mændenes hoveder. Kvinderne går til frisør i stort omfang, men vi må erkende, at mændenes skaldede look ikke har været godt for branchen. Ikke fordi mænd nødvendigvis skal være langhårede igen. Det vigtigste er, at de kommer til frisøren,« erklærer Jens Erik Behrndtz, der er formand for Den Danske Frisørmesterforening, som tæller 4300 medlemmer - hvoraf en stor del formentlig var til stede ved denne Copenhagen Hair Festival 2002.

Helle Vibeke Petersen er en af dem. Hun er frisør med egen salon og fem ansatte i Kalundborg og deltager for inspirationens skyld.

For kunderne er til mere hårsjov end tidligere, og selv om man ikke kan putte det vildeste i håret på gamle fru Jensen, så er det ikke kun de unge, der vil det vovede.

»Folk vil jo gerne ses i dag. Lægges mærke til,« fortæller hun og tilføjer, at de gråhårede er en uddøende race. Det er efterhånden blevet almindeligt for også mænd at farve deres grå hår.

Hyppige modeskift

I det hele taget går det stærkt også i frisørbranchen i disse år, fortæller Kaj Lauritsen, der som formand for Københavns Frisørlaug står bag arrangementet:

»For 20 år siden skiftede moden efterår og forår. Så blev det fire gange om året, og i dag er det vel nærmest en gang om måneden. Tilsvarende tog det engang et halvt år for moden at komme fra Paris til København, i dag med MTV går det lynhurtigt. Moden er blevet internationaliseret og kommer fra gaden. Folk vil ligne fodboldspillerne, filmskuespillerne og popstjerner.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen