Delte meninger om Foghs nytårstale

Alt efter partifarve er der delte meninger om statsministerens nytårstale.

Kristendemokraterne hilser det velkomment, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) talte om fortravlede familier i sin nytårstale. Ifølge partiets fungerende landsformand, Christian Bjerre, er det dog ikke nok bare at tale om tingene.

- De flotte ord må følges af handling, hvis det skal nytte. Vi må fra regeringens side forvente en dialog om eller forslag om en sammenhængende familiepolitik, siger Christian Bjerre i en kommentar til talen.

K: Konstruktiv tale

Statsministerens nytårstale er konstruktiv. Den viser, at den borgerlige regering har ambitioner for samfundet bl.a. om at gøre Danmarks uddannelses-system til verdens bedste.

Det mener De Konservatives politiske ordfører Pia Christmas-Møller.

- Forskning og uddannelse er Danmarks bedste råstof. Det vil vi gerne prioritere højere i de kommende år, siger hun.

S: Rendyrket hykleri

Det er "rendyrket hykleri" når statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i nytårstalen ønsker uddannelse til alle, flere i arbejde i år og en indsats mod indvandrer-ghettoer

Det siger Socialdemokratiets politiske ordfører Frank Jensen til Ritzau.

- Nytårstalen er fredsommelig, og siger de rigtige ting, men regeringen gør det modsatte politisk i dagligdagen på Christiansborg. Derfor er det en hyklerisk tale, mener han.

R: Ingen løsninger

Regeringen har mistet pusten. Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) anviser ingen løsninger i sin nytårstale, som stort set er problemfri.

Det siger De Radikales leder Marianne Jelved til Ritzau.

- Jeg kommer først og fremmest til at tænke på det idylliske skovstykke over sofaen. Nytårstalen er stort set totalt problemfri. Det eneste problem, der rejses, er ghettoer. Der er en masse gode ønsker, som mange deler. Der er ingen anvisninger på, hvordan vi bliver blandt de bedst uddannede i verden, bliver et førende højteknologisk samfund, eller løser ghetto-problemer, siger hun.

SF: Tynd kop the

Statsministerens nytårstale er en "meget tynd kop the". Anders Fogh Rasmussen (V) forsøger ikke at sætte en ny politisk dagsorden. Talen viser, at regeringen er kørt fast for nye ideer, fordi regeringsgrundlaget er udtømt.

Det siger SF's formand Holger K. Nielsen til Ritzau.

- Det eneste fremadrettede er kommunalreformen. Jeg anser det for meget usandsynligt, at dét skulle blive sagen, han vinder næste valg på. Det er et tegn på, at han kører politisk i tomgang. Regeringen har meget svært ved at finde melodien igen. Det bekræfter indtrykket af, at regeringen er i meget store vanskeligheder, siger SF's formand.

EL: Indholdstyndt

Statsministerens nytårstale er endnu mere indholdstynd end det manuskript, som Anders Fogh Rasmussen (V) havde udstyret dronning Margrethe med onsdag.

Det siger Søren Søndergaard (EL).

Det er en selvfølgelighed, at de fleste danskere får flere penge mellem hænderne som følge af skattestoppet. Samtidig forsvinder pengene til dyrere bus- og togbilletter. I år bliver der også færre penge pr. skoleelev, pr. ældre og pr. barn til børnepasning end sidste år, siger han.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.