Annonce
Indland

Nyt parti vil i Folketinget

VisionsPartiet blev dannet sidste år, men vil nu gå i offensiven for at samle underskrifter til næste folketingsvalg.

Det er prøvet før, men uden held:

At danne et nyt parti der ikke vil placeres på den traditionelle, politiske højre-venstre-skala, og hvor partiformanden gang på gang understreger, at man vil bringe nye elementer med ind i dansk politik.

Men den 58-årige tidligere civilingeniør, nuværende kunstner og partiformand, Eskild Tjalve, tror på det.

VisionsPartiet skal være mere end en politisk døgnflue som Humanisterne og andre partiforsøg på at skille sig ud fra de etablerede partier, siger partiformanden fra Skanderborg.

»Vi vil bruge både hjernen og hjertet, og vores baggrund er et humanistisk livssyn og en anerkendelse af ånden i mennesket. Denne politiske helhedstænkning er en ny dimension i politik, der går på tværs af den traditionelle højre-venstre-polarisering,« siger Eskild Tjalve.

Sammen med en gruppe på 15 mennesker etablerede han partiet i efteråret 2002.

I dag har man ifølge Tjalve 530 medlemmer og lokalgrupper i 14 byer.

Træder frem

»Nu har vi brugt den første tid på at skabe det politiske grundlag og er klar til at træde frem for at samle de nødvendige underskrifter, så vi kan stille op til næste folketingsvalg,« siger han.

Eskild Tjalve lægger ikke skjul på, at hans egen personlige omvæltning fra den metafysiske verden som civilingeniør og underviser på Danmarks Tekniske Universitet fra 1970 til 1984 til et liv som kunstner og foredragsholder med tættere tilknytning til landets alternative miljøer har lagt grunden til initiativet til et nyt parti.

»Der er megen visdom og viden at hente i den alternative verden, men det er den rationelle tænkning med beviser, mål og tal, der dominerer i de etablerede partier. Vi ønsker respekt for den åndelige dimension og mener i øvrigt, at vi langt oftere end i dag bør bruge hjertets visdom til at afgøre politiske diskussioner,« siger Tjalve.

»Tag f.eks. debatten om gyllen og de store svinefarme. Svinefarmene får næsten altid lov til at udvide, selv om størstedelen af befolkningen formentlig føler, at det er forkert, når de i den grad kan forpeste livet for deres omgivelser. Men det bør ikke altid være økonomien, der får ret.«

Bedre rammer

VisionsPartiet vil også skabe langt bedre rammer for de alternative behandlere i det danske sundhedssystem.

»Det etablerede sundhedsvæsen vokser og vokser, jo flere ting man kan helbrede, og vi kan ikke fortsætte i den bane. Vi bør i langt højere udstrækning give plads til alternative behandlere, der kan forebygge mange sygdomme,« siger partiformanden. Han mener, at det nye parti kan samarbejde med partier både til højre og venstre i det politiske spektrum.

»Dansk Folkeparti er f.eks. det mest positive over for alternative behandlere, mens mange af de grønne tanker trives bedst hos nogle af venstrefløjspartierne,« siger Tjalve, der dog både vil bevare forsvaret og medlemsskabet af EU.

»Vi forkaster da ikke alt og vil forsøge at påvirke EU, så unionen kommer til at lægge mere vægt på de menneskelige og kulturelle værdier,« siger VisionsPartiets stifter.

axel.andersen@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Viden
Professor advarer: "Big Data" kan føre til forkerte behandlinger
Mere sundhedsdata har et kæmpe potentiale for behandlinger. Men udviklingen kan paradoksalt nok øge mængden af fejldiagnosticeringer, advarer statistiker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her