Annonce
Indland

Instruktør og elev dræbt ved øvelsesflyvning

Et styrt med et ultralet fly kostede onsdag to mænd livet. Årsagen til ulykken ved Nyborg er ukendt.

Den 62-årige flyveinstruktør Carl Erik Gimbel og og den 57-årige flyveelev Hans Ejnar Sommer mistede livet ved en flyulykke onsdag.

Mændene var lettet i et ultralet fly fra Fyens Flyveklub Ultra Lets landingsplads ved Revninge nær Nyborg og kredsede rundt over området, da det gik galt, og maskinen styrtede ned på en mark omkring 400 meter fra flyvepladsen.

Et vidne så flyet cirkle rundt og hørte, at gassen pludselig gik op på motoren, inden den blev tavs, og flyet faldt direkte ned på marken.

Vedkommende slog straks alarm, og politi og Falck blev dirigeret mod ulykkesstedet ved Sibiriensvej. Begge ofrene sad fastklemt i vraget af det spinkle fly og måtte frigøres af redningsmandskabet.

Havarikommissionen gik onsdag eftermiddag i gang med at forsøge at finde årsagen til ulykken, der skete i en Rans 6-ES Coyote.

Ultralette fly ikke specielt farlige

Advokat Henrik Feldt-Rasmussen beklager stærkt onsdagens dødsulykke, hvor et lille, ultralet fly styrtede ned på Østfyn. Men som formand for ejerne af de ultralette fly i Danmark organiseret i DULFU afviser han, at de små fly fylder for meget i ulykkesstatistikkerne.

Han kendte onsdag ikke detaljerne omkring den fynske ulykke, men understregede, at de små fly generelt er helt sikre.

- Men det er ligesom med motorcykler: Man kan ikke gardere sig mod, at nogen gør noget helt vanvittigt, forklarer han.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her