To regionaltog stødt sammen

To regionaltog stødte tirsdag morgen sammen lidt syd for Holstebro Station i selve byen, oplyser DSB.

I alt 35 personer fik psykologhjælp eller blev behandlet på skadestuen for lettere kvæstelser, mens fire personer kom så hårdt til skade, at de måtte indlægges. Værst gik det ud over de passagerer, som havde rejst sig op for at være klar til at stige af.

Falck sendte otte lægeambulancer til stedet og oplyser, at enkelte havde brækket arme eller ben.

Det var et regionaltog fra Struer på vej ud fra Holstebro Station mod Herning, der klokken 07.20 stødte sammen med et regionaltog på vej ind fra Herning. Ifølge de foreløbige oplysninger var hastigheden ved sammenstødet mellem 5 og 10 kilometer i timen.

En overført til Århus

Ifølge Holstebro Politi blev en person senere på dagen indlagt på sygehuset i Holstebro, mens en anden blev overført til et hospital i Århus med indre kvæstelser. De pårørende er underrettet.

Vicepolitiinspektør Jens-Peter Kristensen fra Holstebro Politi vurderer, at politiet i samarbejde med Jernbanetilsynet allerede i løbet af tirsdag muligvis vil kunne komme med et bud på, hvad der gik galt.

"Vi har fået afhørt de to lokomotivførere, men vi mangler stadig nogle tekniske undersøgelser, ligesom vi skal have talt med folkene fra Banedanmark, før vi kan udtale os. Men jeg har en klar fornemmelse af, at vi nok vil kunne komme med noget i løbet af tirsdag," siger Jens-Peter Kristensen.

Den ene lokofører nåede at råbe "pas på", før de to tog med lav fart bragede ind i hinanden.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen