Lade nedbrændte ved Ledreborg Slot

2500 fasankyllinger indebrændte, da en lade ved Ledreborg Slot ved Roskilde i morges nedbrændte. Branden kom under kontrol, så den hverken nåede slotsbygningen eller fik indflydelse på en stor livsstilsudstilling, der afholdes ved slottet i pinsedagene, oplyser politiet i Roskilde.

Branden blev opdaget kort efter kl. 05 af et ungt par, der var på vej hjem fra fest, og som så røgen stige op fra taget. Ifølge Michael Kistrup, der er pressekoordinator på udstillingen "Livsstil på Ledreborg", får branden ingen betydning for udstillingen.

- Udstillingen fylder hele slotsområdet undtagen netop den bygning, der brændte ned. Vi var selvfølgelig bange for at branden ville brede sig til andre bygninger eller påvirke strømforsyningen, men den blev heldigvis slukket i tide, siger Michael Kistrup.

Med 11.000 besøgende på "Livsstil på Ledreborg" søndag har i alt 20.000 mennesker indtil nu besøg udstillingen, der også er åben mandag. Politiet mener, at det var en gasvarmelampe, der var årsag til branden. Ledreborg Slot blev bygget i 1740-45 af den daværende leder af Det Danske Kancelli, under Christian VI, Lensgreve Johan Ludvig Holstein. Hovedbygningen indeholder en hel unik samling af møbler og malerier, næsten uberørte siden slottet blev bygget. Slottet er privatdrevet.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen