Sag mod "Scandinavian Star" opgivet

Efter fornyet kulegravning af forholdene omkring katastrofefærgen "Scandinavian Star" opgiver Told & Skat nu at forfølge sagen yderligere.

Det sker, 14 år efter at færgen under mystiske omstændigheder brød i brand i Skagerrak, og 158 mennesker omkom.

I en fortrolig redegørelse til rigsadvokaten konkluderer styrelsen, at en serie indviklede transaktioner inden dødsbranden var skattemæssigt korrekte.

»I nærværende situation er vurderingen for det første, at der ikke er grundlag for mistanke om strafbare skattemæssige forhold. For det andet er strafansvaret for eventuelle forhold forældet,« hedder det i redegørelsen, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Dermed tilsidesættes kritik, som i årevis har været rejst af efterladte og overlevende i Danmark og Norge. Ifølge støttegrupper medførte skatte- og forsikringsspørgsmål, at færgen blev sat i drift, endnu inden sikkerheden var i orden.

Talsmand for den danske støttegruppe, Mike Axdal, tager dog afgørelsen roligt:

»Told & Skat er ganske enkelt ikke dygtig nok, hvis man kan komme frem til denne konklusion. Myndighederne vil, koste hvad det vil, undgå at indrømme tidligere fejl. Men vi har fat i den lange ende - om det så skal tage fem år mere.«

Rigsadvokaten overvejer fortsat, om sagen skal genåbnes. Men ifølge den norske støttegruppe kan skattevæsnets afgørelse få afgørende indflydelse.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen