Putin udtrykker støtte til Kyoto-klimaaftalen

Klimaftalen fra Kyoto fik fredag et skud tiltrængte og meget vigtige vitaminer, vurderer både den danske miljøminister, Hans Christian Schmidt (V), og danske iagttagere.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, udtalte fredag sin klare støtte til Kyoto-aftalen. Ordene fra den russiske præsident faldt, efter at EU og Rusland fredag underskrev en protokol om Verdenshandelsorganisationen WTO:

"Vi bifalder Kyoto-processen. Vi støtter den. Vi har nogle få bekymringer omkring de forpligtelser, som vi vil være nødt til at tage på os," sagde Vladimir Putin blandt andet ifølge det russiske telegrambureau Itar-Tass.

Personligt på banen

Her skal man lægge mærke til, at det er Putin selv, som udtaler sig. Når Ruslands stærke mand på denne måde lægger sin person ind i en sag, er det nemlig alvor, vurderer mange iagttagere.

"Hvis dette holder vand, er jeg meget glad. Det er en stor begivenhed. Putins udtalelser er lige de vitaminer, som vi har behov for at komme videre med Kyoto-protokollen," siger miljøminister Hans Christian Schmidt.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen