S stemt for styrkelse af PET

Socialdemokraterne vil lægge stemmer til en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om at styrke Politiets Efterretningstjeneste (PET) med 135 millioner og en femtedel flere agenter. Forudsætningen er dog, at det kommer en øget indsats ude i marken tilgode, siger partiets politiske ordfører Frank Jensen.

Regeringen vil sætte over 60 nye agenter til at overvåge især yderligtgående muslimer, skriver Jyllands-Posten. Socialdemokraterne vil dog ikke være med, hvis de kun skal bruges til at overvåge terrorister elektronisk. For lektien af terroranslaget mod USA i 2001 er, at det ikke virker, siger Frank Jensen. Justitsminister Lene Espersen (K) siger om aftalen med Dansk Folkeparti:

- Verden har forandret sig. Truslen udefra bekæmper vi først og fremmest på dansk grund ved at styrke efterretningstjenesten. Der er behov for øget fokus på ekstremister - først og fremmest de mange med muslimsk baggrund, men også eksempelvis yderligtgående venstreorienterede eller meget højreorienterede grupper, siger justitsministeren.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen