Beboere sure over bygherres annoncering af lejligheder
Beboere på Christianshavn er forargede over, at udviklingsfirmaet 2L annoncerer med byggeriet af 24 lejligheder, når byggeriet endnu ikke er godkendt. Politikere finder annonceringen respektløs.
Beboere på Christianshavn er vrede over, at der på store skilte annonceres, at der skal bygges 24 lejligheder ved Galionsvej på Holmen.
Sagen er, at antallet af lejligheder netop har været i borgerhøring og slet ikke er blevet endeligt godkendt af politikerne.
Christianshavns Lokalråd har protesteret til kommunen over bygherrens fremturen. I høringspapirerne er der ydermere kun lagt op til et byggeri af 19 nye lejligheder.
»Vi synes, det er forargeligt. Det er mærkeligt, at der er en høring, og så sætter bygherren et skilt op og tager tilsagnet for givet,« siger Morten Lind, talsmand for Christianshavns Lokalråd.
Høringen sluttede den 25. marts, og den politiske beslutning om en dispensation er ikke truffet, men ventes i løbet af kort tid.
Kommunen markerer da også klart, at bygherren ikke kan tage en tilladelse for givet.
»Det er ikke ensbetydende med, at det bliver sådan, som bygherren annoncerer, når de ikke har fået en tilladelse,« siger Peter Juul Nielsen, ingeniør i Plan og Arkitektur i Københavns Kommune.
Ikke første gang
Politikere på Rådhuset kan godt forstå borgernes vrede og støtter dem.
»Det er total mangel på respekt for det politiske system, og det er ikke første gang, at vi ser det. Desværre er det vores erfaring, at de kan gøre det rimeligt sikkert, fordi politikerne ikke tør gå mod en bygherres ønsker. Flertallet retter sig desværre ofte efter bygherren. Det er, fordi socialdemokraterne og Venstre har rygrad som kogt makaroni,« siger Mikkel Warming (EL), medlem af bygge- og teknikudvalget.
Han henviser til, at samme form for annoncering finder sted på den gamle Glud & Marstrand-grund i Nordvestkvarteret, hvor der er forslag til lokalplan, men allerede annonceres for andelsboliger.
»Jeg forstår ikke, hvorfor det politiske flertal ofte optræder som gummistempel for bygherrernes ønsker,« siger Mikkel Warming, og han støttes delvist af Socialdemokratiet.
»Det skal bygherrerne holde op med. Det fornærmer borgerne og lægger pres på den kommunale administration, men jeg vil ikke lade mig påvirke af det, hverken positivt eller negativt,« siger Lars Engberg (S), medlem af bygge- og teknikudvalget.
Regner med tilladelse
Bygherren mener imidlertid, at det er almindeligt, at man annoncerer, som der gøres, men vil medgive, at der måske ikke skulle have stået, hvor mange lejligheder det drejer sig om. Han føler sig dog sikker i sin sag, og på firmaets hjemmeside kan man også læse under "Hvad bliver det til", at der kommer 24 lejligheder.
»Det er det, vi forventer kommer igennem, men vi kan uden problemer bygge 20 boliger i stedet. Det kunne godt være, at man skulle have skrevet 18-24 boliger,« siger Lau Kristensen, partner i 2L.
Han påpeger, at der ikke bliver bygget mere, end kommunen tillader.