Annonce
Indland

Kunstig skibakke i Billund bliver en af verdens længste

Om nogle år står en imponerende skibakke klar i Billund - hvis altså Parken Sport & Entertainment beslutter at følge de oprindelige planer og får lov at bygge den store, indendørs skiløjpe.

Skihallen i Billund bliver muligvis næsten lige så stor som det indendørs skicenter i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater, som åbnede i 2005. Her er skiløjpen 400 meter lang. Foto: AP

50 meter høj, 300 meter bred og 350 meter lang. Det kan blive dimensionerne på en ny indendørs skiløjpe i Billund. Det skriver Vejle Amts Folkeblad og henviser til en VVM-redegørelse hos Billund kommune, der afslører de nærmere detaljer.

Det er Parken Sport & Entertainment, der står bag projektet i Lalandia Billund. Hvis projektet godkendes, så lægger den nye indendørs skiløjpe sig lige i hælene på den nuværende tredjeplads i verden på området, som er en 400 meter lang indendørs skibakke i ørkenstaten Dubai.

Den indendørs skibakke i Billund skal ifølge redegørelsen bygges ovenpå en kæmpe kunstigt anlagt bakke på 42 meter. Selve bygningen kommer til at rage seks til otte meter i vejret.

Indendørsarealet på cirka 8000 kvadratmeter vil blive nedkølet til minus fem grader. Og sneen i hallen bliver skabt ved hjælp af snekanoner.

Kan blive endnu større

Planerne om opførelsen er så langt fremme, at de er klar til at blive fremlagt for direktionen, inden den endelige beslutning tages. Det sker sandsynligvis inden for de næste par måneder, bedyrer direktøren i Lalandia Billund og fastlår, at nogle af de planer, der arbejdes på, endda er større end dem i VVM-redegørelsen.

Oplysningen har fået initiativtagerne til en anden skibakke i Vejle til at genoverveje deres projekt, fordi der næppe er økonomisk grundlag for to skianlæg inden for en afstand af 30 kilometer.

VVM-redegørelsen viser også, at bygherren forventer et besøgstal på cirka 500.000 gæster hvert år i området og i gennemsnit 5340 gæster pr. nat. Det svarer stort set til, at indbyggertallet i Billund fordobles.

Reka Gruppen A/S og Parken Sport og Entertainment, som står bag Lalandia Billund ønsker ikke at kommentere eventuelle forventninger til det kommende oplevelses- og feriecenter.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her