Annonce
Indland

Kons.: Abdul Wahid må på genopdragelsesrejse

”Det er vist på tide, at Abdul Wahid Pedersen kommer på genopdragelsesrejse i den danske straffelov. Flerkoneri er forbudt i Danmark. Og det skal det – selvfølgelig – fortsat være. Det hverken kan eller skal koranens ord ændre på.”

Det siger den konservative integrationsordfører, Henriette Kjær, i en kommentar til, at den danske imam, Abdul Wahid Pedersen, ifølge Ritzaus Bureau vil godkende, at en mand gifter sig med op til fire koner, hvis konerne hver især er indforstået med det.

”Det er tankevækkende, at en fremtrædende imam i Danmark som Abdul Wahid Pedersen ikke har større forståelse for, at ligestillingen mellem mænd og kvinder er en af grundpillerne i det danske demokrati. Og det er skræmmende, at han ligefrem ønsker et opgør med det,” siger Henriette Kjær. Hun fortsætter:

”Flerkoneri er kvindeundertrykkelse i den yderste potens. Det udstiller manden som familiens eneste overhoved, og kvinden – uanset hvilket nummer i rækken af koner hun er - som mindre værd. Det siger sig selv, at den slags aldrig bør være tilladt her i landet.”

Forstår åbenbart ikke ligestilling

Abdul Wahid Pedersen fastslår i interviewet med Ritzaus, at mens en mand må have op til fire koner, så må en kvinde kun have én mand.

”Uanset om Abdul Wahid Pedersen finder sine argumenter i koranen eller andre steder, så blotlægger hans holdning til såvel flerkoneri og flermanderi, at han hverken forstår eller accepterer, at vi i Danmark har ligestilling mellem kønnene. Og at polygami i øvrigt er ulovligt,” siger Henriette Kjær og fastslår:

”Abdul Wahid Pedersen puster til fordommene om, at muslimer lever i et tilbagestående, gammeldags, kvindeundertrykkende samfund. Han burde bruge sin fremtrædende position til at bygge bro mellem de forskellige kulturer i stedet for at rejse en mur.”

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her