Annonce
Indland

Flerkoneri eksisterer i Danmark

I indvandrermiljøerne er flerkoneri langt fra unormalt. Familiestyrelsen kender til fænomenet, der ifølge jobkonsulent ligefrem er i fremmarch.

"Jeg er en fyr, som er lykkelig gift og søger en kone nr. 2."

På ægteskabsbureauet Zawaj.dk leder gifte muslimske mænd efter flere koner.

Og både Familiestyrelsen og integrationskonsulenter bekræfter, at fænomenet flerkoneri - polygami - eksisterer i Danmark.

Mændene omgår typisk de danske regler, der forbyder flerkoneri, ved at lade en imam stå for bryllup nummer to.

Ifølge Mohammad Rafiq, jobkonsulent i Københavns Kommune og integrationsdebattør, er antallet stigende.

- I København er der eksempelvis et sted, hvor den ene familie - mand, kone og børn - bor i en lejlighed sammen. I lejligheden ved siden af bor kone nummer to med det andet sæt børn.

I Familiestyrelsen peger chefkonsulent Lars Thøgersen på, at det kan være et problem i forbindelse med svindel med offentlige ydelser.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her