14-årige dyrker Don Juan-ideal

Player-kulturen er et nyt fænomen , der går ud på at score så mange som muligt over nettet. Det er ligepå og hårdt.

Pigerne skal charmes over nettet og bagefter nedlægges eller i det mindste kysses. Og så skal der ikke kun satses på én pige. Det skriver Fyens Stiftstidende.

"En ægte player er en, der har mange piger ad gangen og ikke nøjes med en," siger 14-årige Niclas fra Ullerslev, der kalder sig selv "player".

"For tiden har jeg fire-fem stykker, som jeg ses med, flirter med og arbejder på at få noget kørende med. De fleste af dem møder jeg på nettet, og så starter det med, at man skriver til hinanden, inden man på et tidspunkt mødes til en fest eller derhjemme," siger Niclas.

Playerbegrebet er et nyt fænomen, som de færreste voksne kender, men som er blevet en integreret del af teenagekulturen.

Player gælder for alle teenagere

Anette Dina Sørensen er kønsforsker og har netop afsluttet et stort nordisk forskningsprojekt om unge, køn og pornografi. Hun mener, at player-fænomenet er noget stort set alle teenagere forholder sig til.

"Player er et ord, der indgår i en normal teenagers ordforråd," siger hun.

"En player er en dreng eller en ung mand, der har masser af løse forhold, men aldrig involverer sig dybere i en pige. Det kan vel sammenlignes med en gammeldags Don Juan," siger hun.

/JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen