Kostpolitik er en succes på skoler

Familie- og forbrugerministeren giver kostpolitikken på skoler og institutioner æren for, at færre tilbyder usund kakaomælk til børnene. Inden 2008 skal alle offentlige arbejdspladser have en kostpolitik.

Familie- og forbrugerminister Carina Christensen (K) glæder sig over, at flere og flere skoler får en kostpolitik, hvilket blandt andet betyder, at de ikke længere tilbyder børnene sød kakaomælk gennem skolens mælkeordning. Hun opfordrer de kommuner, som endnu ikke har formuleret en kostpolitik, til at følge det gode eksempel.

»Der er ingen grund til at tøve. Jo før kommunerne går i gang, desto bedre er det for borgerne og deres børn. Kakaomælk ud af skolemælksordningen er et godt sted at begynde. Kakaomælk hører sammen med slikket og kagerne til i familien, hverken på skoleskemaet, i børnehaven eller i fritidsordningen,« siger Carina Christensen.

Alle skal have en kostpolitik

Carina Christensen er sikker på, at arbejdet med at formulere kostpolitikker i sig selv giver gevinst på sundhedskontoen. Mens det i år 2005 kun var hver femte skole, der bandlyste kakaomælken, er det i dag næsten hver tredje.

»Når skoler og daginstitutioner får en kostpolitik, bliver opmærksomheden om sund ernæring større. Sukker vælges fra og fedtet begrænses. Det giver fremdrift i bestræbelserne for at bekæmpe fedme og dårlig ernæring,« siger hun.

Alle offentlige arbejdspladser skal inden 2008 fastlægge en kostpolitik. Familie- og forbrugerministeren opfordrer til, at kommunerne i samme omgang udstrækker kostpolitikken til at gælde børnene i daginstitutioner på skoler og i fritidsordninger.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen