Interview: Pernille Rosenkrantz-Theil

30-årige Pernille Rosenkranzt-Theil vender ikke tilbage til Folketinget de næste mange år. Nu vil hun på barsel, gøre sin uddannelse færdig og have et almindeligt job.

Hvorfor stiller du ikke op ved næste folketingsvalg?

Jeg havde aldrig tænkt mig at sidde i Folketinget i mere end to perioder. Jeg blev valgt allerede som 24-årig, og jeg har været medlem af Enhedslistens ledelse, siden jeg var 19 år. Jeg har mere eller mindre været her på Christiansborg hele mit voksne liv. Derfor er det på tide, at jeg kommer ud og får taget min uddannelse færdig og får et arbejde.

Overvejer du at gøre comeback som Folketingskandidat på et senere tidspunkt?

Hvad jeg gør, når jeg er 50 eller 70, kan jeg slet ikke sige nu. Men jeg kan sige klart nej, hvis vi taler om inden for en nærmere årrække.

Hvilket job vil du gerne have, når du er færdig med din uddannelse?

På den ene eller anden måde vil jeg blive ved med at være aktiv i politik. Min uddannelse i Statskundskab retter sig jo også mod den politiske scene, og der er jo mange forskellige muligheder for at beskæftige sig med politik, for eksempel som embedsmand. Men det er sikkert, at jeg vil holde fast i mit fag og mine interesser.

Hvordan har du oplevet udviklingen i dansk politik, mens du har været i Folketinget?

Da jeg kom her ind i 2001, var der en måben over, hvor magtfuldkommen en regeringen kunne være, når den ikke havde brug for støtte fra midterpartierne. Det har ikke ændret sig, men nu har man vænnet sig til det nu. Nu ved man, at når der er finanslovsforhandlinger, så er det hele klappet af med Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl på forhånd.

Hvad har været det bedste ved at være folketingspolitiker?

Noget af det sjoveste var, da vi satte os det mål at finde 100 mia. kr., som man kunne bruge i den offentlige sektor. Det havde jeg fire år til, og det nåede jeg. Der leverede jeg det skyts, der skulle til for at vise, at det helt konkret kunne lade sig gøre. Den slags tekniske arbejde har været skægt.

Hvad vil du blive husket for i dansk politik?

Altså, jeg synes, at jeg er for ung til at ville huskes for noget. Det må man vente en 20-50 år med endnu. Det svarer lidt til de folk på 25, der går ud og skriver deres erindringer.

Lene.moebjerg@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen