Tvind-organisation har dårligt rygte i Tyskland

I årevis har der i Tyskland været kritik af Tvind-organisationen Fra Folk til Folk (UFF), der i forbundsrepublikken er kendt som genbrugs-virksomheden Humana.

Humana har omkring en snes genbrugsforretninger i landet - først og fremmest i Berlin. Organisationens opbygning kritiseres for at være uigennemskuelig - for såvel kunder som for regnskabs-specialister.

- En række journalister har i en årrække skrevet og rapporteret om de tvivlsomme metoder, der anvendes af Humana. Men virksomheden bliver større og større og får lov til at stille flere og flere containere op - uden at der bliver grebet ind. Den opererer ganske åbenslyst i en grå zone, men det er åbenbart ikke skandaløst nok til at politikere vil tage affære, siger den tyske journalist og teolog Thomas Klatt.

Organisationen er ikke blevet godkendt af Det Tyske Central-Institut for Sociale Spørgsmål (DZI9, som blåstempler velgørenhedsorganisationer efter at have fået indblik i deres operationer).

Tyske medier har igennem en årrække bragt artikler, der har skabt tvivl om, hvorvidt Humana tilbageholdt store pengebeløb beregnet for de fattige i Den Tredje Verden.

I begyndelsen af 1990erne blev Humana i Berlin og Hamburg pålagt at skrive "erhvervsmæssig indsamling" på deres containere. En lang række tyske internetsider advarer mod organisationen.

/ritzau/

291741 CET OKT 01

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen