Sonar: Socialdemokratiets krise fortsætter

Krisen fortsætter for Socialdemokratiet, og samtidig breder en opgivende stemning sig i regeringspartierne.

End ikke regeringsrokaden kort før jul, Nyrups nytårstale eller Venstres problemer med at forklare sig i udliciteringsdebatten kan få vælgerne til at bakke op om Socialdemokratiet.

En ny meningsmåling fra Sonar fastholder partiet på beskedne 22.6 pct. af vælgerne mod 35,9 pct. ved det seneste folketingsvalg. De radikale får en meget lille fremgang, men da SF og Enhedslisten samtidig går tilbage, taber regeringen fortsat terræn til de borgerlige.

»Det er nedslående. Når vi er så langt nede som 23 pct. efter et par gode uger, så bliver det meget svært at vende stemningen og bevare regeringsmagten,« siger et socialdemokratisk folketingsmedlem.

I Socialdemokratiet får den dårlige meningsmåling endnu engang partikollegaerne til at pege på statsminister Poul Nyrup Rasmussens troværdighed som hovedproblemet:

»Nyrup vil komme til at stå i spidsen ved næste valg. Men kunne han dog bare lære at se ud, som om han selv tror på, hvad han siger og stå ved det, så kunne vi nå langt,« siger en minister til Jyllands-Posten.

Også hos de radikale ulmer uroen. Flere af partiets amtsformænd kræver løsrivelse fra Socialdemokratiet. Et debat, der for alvor blev sat i gang midt på ugen, da partiets nestor Niels Helveg Petersen havde mere end vanskeligt ved at dementere forlydender om, at han gerne ser Marianne Jelved skiftet ud som partileder.

morten.langager@jp.dk

david.trads@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen