Gerner-Nielsen bakker Jelved op

Kulturminister Elsebeth Gerner-Nielsen agter ikke stikke hånden i det radikale hvepsebo, og hun stiller sig i stedet tilsyneladende bag økonomiminister Marianne Jelved som fortsat partileder.

Men støtten kan blive kortvarig, for Elsebeth Gerner Nielsen vil kun love sin hårdtpressede partiformand sin støtte frem til næste valg, fastslog hun i går.

Efter valget kan kulturministerens kandidat meget vel hedde Margrethe Vestager, den nuværende undervisningsminister.

»Margrethe er et indlysende valg. Hun rummer mange af de egenskaber, der skal til for af blive leder af partiet. Hun vil blive en fortrinlig leder, når tiden er inde. Men jeg understreger, det er ikke tiden endnu. Alt afhænger af et kommende folketingsvalg. Lige nu har partiet ikke brug for en partilederdiskussion. Vi har brug for ro, så vi kan ruste os til valget,« sagde Gerner-Nielsen til Jyllands-Posten.

Vestager eller Jelved, til gengæld kommer den næste leder af det kriseramte regeringsparti ikke til at hedde Elsebeth Gerner-Nielsen. Det fastslog kulturministeren entydigt.

Direkte adspurgt om egne ambitioner nu låget er røget af krudttønden, svarede hun:

»Nej, jeg kan ikke under nogle omstændigheder forestille mig selv som partileder, men meget gerne som en der også i fremtiden er med til at profilere partiet.«

Gerner-Nielsens navn har ellers flere gange været nævnt som seriøs kandidat til formandsposten. Specielt i forbindelse med ministerrokaden i december, da det på et tidspunkt så ud til, at Jelvedhavde planer om at køre Gerner-Nielsen ud på et sidespor i det relativt upåagtede udviklingsministerium.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen