Tre-årig dreng død i børnehave

Myndighederne betragtede det fredag morgen som en fortsat gåde, hvordan en lille dreng på tre år torsdag eftermiddag kunne dø på legepladsen i en børnehave i Espergærde. Drengen blev i første omgang fundet bevidstløs, men flere forsøg på at genoplive drengen mislykkedes.

Politiinspektør Leo Lerke fra Helsingør Politi kunne fredag morgen oplyse, at politiet under et ligsyn senere på dagen vil bede om en obduktion af den lille dreng.

- Vi kan ikke ud af de hidtidige oplysninger sige noget om dødsårsagen. Der er intet, som tyder på noget som helst, siger Leo Lerke.

Politiinspektøren oplyser, at den treårige dreng ikke fejlede noget, som barnets læge kendte til.

- Men der kunne jo godt være en sygdom, som blot ikke er konstateret endnu. Derfor vil det også være bedst med en obduktion, siger Leo Lerke.

Politiinspektøren oplyser også, at den lille dreng ikke havde nogle skrammer, og at intet derfor tyder på, at drengen for eksempel er faldet eller har slået sig bevidstløs. Hverken personale eller de andre børn har set, hvad der er gået forud for ulykken, som skete i børnehaven "Kasserollen" på Svend Poulsens Vej i Espergærde.

Torsdag eftermiddag kaldte personalet børnene ind fra legepladsen, men efter fem-ti minutter opdagede man, at drengen manglede. Udenfor blev han fundet liggende bevidstløs i nærheden af et legehus. Der blev slået alarm, og både i institutionen og senere på skadestuen på sygehuset i Helsingør forsøgte man at genoplive barnet - men forgæves.

Alarmen lød ved halv tretiden torsdag eftermiddag, og en times tid senere måtte lægerne på skadestuen erklære drengen for død.

Der blev torsdag ydet krisehjælp til drengens mor og storebroder, der kort efter fundet af den bevidstløse dreng var ankommet til børnehaven for at hente ham. Også de ansatte i børnehaven var naturligvis stærkt berørte af hændelsen, oplyser politiet.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen