Øget forskning i unge kriminelle

Folketinget bevilgede i efteråret 100 millioner kroner ekstra til indsatsen over for de unge kriminelle, men der er reelt ikke nogen dokumenterbar viden om, hvad der virker.

Det erkender socialminister Henrik Dam Kristensen (S), og han vil derfor undersøge, hvordan en del af pengene kan bruges til at skaffe den nødvendige viden, skriver Berlingske Tidende lørdag.

- Det er et af de steder, hvor der er brug for, at vi får mere dokumenterbar viden. Nu laver vi en ekstra indsats på området med bevillingen på 100 millioner, og så synes jeg, at det er helt naturligt, at vi får fulgt op på om den indsats, vi gør i dag. Hvordan den virker, og hvad vi kan gøre bedre, siger Henrik Dam Kristensen.

Kriminolog Flemming Balvig fra Københavns Universitet er glad for den nye udmelding. Han peger på, at seriøs forskning på området er en yderst vigtig mangelvare.

- Man kan ikke nøjes med de almindelige evalueringer, hvor man spørger deltagerne, hvordan de syntes, det er gået. Det fortæller ikke ret meget om, hvad der har virket eller ikke virket, så der er god grund til at lave seriøs forskning på området, siger Flemming Balvig.

Den manglende viden betyder ifølge Flemming Balvig, at de gode erfaringer ikke bliver beskrevet og dermed heller ikke spredt. Samtidig kommer den til tider ophedede debat om de unge forbrydere til at køre på et meget spinkelt grundlag.

Flemming Balvig foreslår, at man starter med at lave en grundig og uafhængig evaluering af de anderledes projekter, som har gode resultater - som f.eks. Solhaven i Nordjylland - for at give andre steder noget viden at arbejde med.

Henrik Dam Kristensen erlærer sig enig i, at det er nødvendigt at bringe de gode erfaringer videre, og han vil i nærmeste fremtid se på, hvordan den nødvendige viden kan indsamles.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen