V-ordfører vil have Sundhedsstyrelsen på banen

Mange nuværende og tidligere danske soldater på Balkan føler sig utrygge, efter meldingerne om de mange leukæmidødsfald blandt mindst 18 tidligere Balkan-soldater fra forskellige NATO-lande.

I den situation er det vigtigt at skabe så megen tryghed som muligt, og den tilvejebringes bedst gennem soldaternes egen praktiserende læge.

Det mener Venstres sundhedsordfører, Jørgen Winther, der selv er praktiserende læge.

Sundhedsstyrelsen

- Derfor finder jeg det vigtigt, at Sundhedsstyrelsen går ind i sagen, samler alle de vigtige informationer og giver de praktiserende læger præcise instruktioner i, hvordan de skal tage blodprøver og hvor hyppigt, siger Jørgen Winther og påpeger, at leukæmi forholdsvis enkelt kan konstateres ved analyse af en blodprøve.

Hertil siger Sundhedsstyrelsens chef, konst. medicinaldirektør Gunnar Schiøler, at styrelsen på mandag vil se på sagen og tage kontakt til Forsvarets Sundhedstjeneste, der i disse dage er ved at undersøge oplysningerne om det såkaldte Balkan-syndrom.

Ingen kontakt

Jørgen Winthers ønske om et udspil fra Sundhedsstyrelsen skyldes blandt andet, at Forsvarets Sundhedstjeneste ikke har direkte kontakt til de praktiserende læger, men det ser medicinaldirektøren ikke umiddelbart som noget problem.

- Lægerne er jo ikke ignoranter. De følger med i medierne som alle andre, og jeg forestiller mig, at de sørger for at skaffe sig de oplysninger, de har brug for, siger Gunnar Schiøler til Ritzau.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen