Rockere dømt for at afpresse prostituerede

Tre mænd, som ifølge politiet har tilknytning til rockergruppen "Red and White" i Esbjerg, blev sent tirsdag dømt i en sag om afpresning, frihedsberøvelse og ulovlig tvang.

To af mændene på henholdsvis 29 og 32 år blev fundet skyldige i afpresning over for massageklinikker i Esbjerg-området. De prostituerede blev simpelt hen afkrævet penge, såfremt de ville være sikre på at kunne arbejde i fred.

En domsmandsret i Esbjerg straffede begge disse mænd med fængsel i et år og 10 måneder. For den enes vedkommende indgår i dommen en reststraf på et år fra en tidligere sag, oplyser anklageren, politiassessor Jan Palsgaard.

En yngre mand på 22 år blev idømt otte måneders fængsel, fordi han deltog i en grov frihedsberøvelse.

Tilsyneladende har gruppen indført sit eget alternative retssystem, hvor der vanker bøder, såfremt man ikke har opført sig ordentligt. Den ene af mændene blev således dømt for to tilfælde af afpresning over for mænd, der i gruppens øjne havde gjort noget galt og derfor skulle betale. En af disse skulle have snydt rockeren i en handel med alu-fælge.

To af de tre dømte blev endvidere fundet skyldige i frihedsberøvelse af en mand, der blev udsat for vold og grove trusler.

Mændene overvejer, om de vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen