Fogh tvivler på, om Nyrup følger pæne ord op i praksis

Set på ordene alene, var det en udmærket og bredt favnende nytårstale, som statsminister Poul Nyrup Rasmussen holdt mandag, mener Venstres formand Anders Fogh Rasmussen, der imidlertid tvivler på, om regeringen vil følge de pæne ord op i praksis.

- Det er en tale, som vel de fleste i Danmark kan være enig i, siger Fogh Rasmussen til Ritzau.

Men så peger han på tre områder, hvor regeringen ifølge Venstres opfattelse allerede har handlet i modstrid med indholdet af nytårstalen. Det ene er IT-området, hvor regeringen gerne vil have at Danmark bliver blandt de forreste i verden, men samtidig har beskåret en del af hjemme-pc-ordningen.

- Et andet eksempel er, at regeringen vil have, at patienter skal kunne sende i behandling i udlandet. Det har vi foreslået mange gange, men hver gang har regeringen modsat sig det. Et tredje eksempel er landbruget, hvor statsministeren siger, at de store svinefarme kan udgøre et problem. Det er vi enige i. Der skal findes en løsning. Men så forstå jeg bare ikke, at miljøminister Svend Auken (S) har blokeret for et forslag om at flytte gylletankene ud i det åbne land, siger Anders Fogh Rasmussen.

Statsministerens bekymring over, om den kommunale udlicitering fører til nedslidning af for eksempel rengøringsassistenter, vil Venstre-formanden derimod ikke gå ind i en debat om, selv om mere udlicitering er en af Venstres mærkesager.

- Det har jeg ikke konkret viden nok til at vurdere. Men det er vores opfattelse, at man lokalt har ansvaret for at sørge for, at udliciteringer sker på betryggende vilkår, siger han.

Til gengæld vil han gerne kommentere statsministerens ord om en anden af Venstres mærkesager, nemlig skattetrykket. Her finder Anders Fogh Rasmussen ikke, at der er nogen som helst åbning at spore i Poul Nyrup Rasmussens tale. Tvært imod frygter han, at en omlægning af skattesystemet under de nuværende regering blot vil føre til øgede grønne afgifter, der kan vende den tunge ende nedad.

/rizau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen