Annonce
Indland

Nyt våben mod infektioner

Bakterier og infektioner kan om få år behandles med en maskine i stedet for med antibiotika. Maskinen, der kaldes for en ion-generator, har i flere år været anvendt inden for det alternative behandlersystem.

Men nu viser resultater fra en række forsøg på mikrobiologisk afdeling på Hvidovre Hospital, at behandling af bakterielle infektioner med ion-generatoren er særdeles lovende. Det betyder, at lægerne kan skære ned på brugen af antibiotika, der har den bivirkning, at patienten risikerer at blive immun over for stoffet.

Langsomt drab

»Vi bestråler med iongeneratoren i en time, og det ser ud til, at der sker et langsomt drab af bakterier. Det er svært at sige, hvad vi helt konkret kan bruge metoden til. Men den er det værd. Guleroden foran os er, at vi kan behandle overfladiske sår,« siger overlæge Alice Friis-Møller.

På langt sigt forventer hun, at ion-generatoren kan bruges til at behandle mange typer bakterier og betændelsestilstande på hudens overflade som skinnebenssår og infektioner inde i kroppen som kronisk tyktarmskatar.

Skånsom metode

Metoden forventes at blive mere skånsom for patienterne end en traditionel medicinsk behandling.

»Forsøgene er meget indledende. Vi prøver at efterligne den menneskelige organisme ved at lave en fortynding af stafylokokker og colibakterier i en saltholdig væske i laboratorieglas. Vi skal nu til at finde ud af, hvor kort tid, vi kan bestråle væsken og alligevel få en effekt. Der er stor forskel på, om man bestråler inde i kroppen eller udenpå,« siger Alice Friis-Møller.

I et år har Alice Friis-Møller samarbejdet med ion-generatorens opfinder, arkitekt John Wetling, om disse forsøg.

I brug mange steder

For 30 år siden opfandt han ion-generatoren, der anvendes i dag i 200 alternative klinikker rundt i landet sammen med den behandlingsmetode, der er knyttet til generatoren. Metoden kaldes for CellCare/3A-terapi, og John Wetling oplyser, at han blandt andet selv har behandlet prins Henriks ryglidelse med CellCare-metoden.

Teknikken går ud på, at en maskine sætter svag strøm til luftens indhold af ioner og elektroner.

Når disse partikler rammer menneskets krop, bliver den elektriske effekt overført til kroppen.

Gang i kredsløbet

Ifølge John Wetling har denne svage, men behagelige sitren en helbredende virkning, »fordi den sætter gang i kredsløbet.«

»Man kan bruge metoden til stort set alt: Betændelser, tarmsygdomme, gigt, smerter, musearme, sårheling, brandsårsheling. Og det er bare noget, der vil noget. Det er så markant. Det officielle lægesystem er forsigtig med at udtale sig, men man ser enorme perspektiver i det her,« siger John Wetling.

Ifølge Alice Friis-Møller skal de indledende forsøg danne udgangspunkt for mere dybtgående videnskabelige forsøg.

jane.flarup@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her