Mange rejser med tog over Øresund

DSB og Skånetrafiken vil i løbet af den første uge have transporteret ca. 120.000 kunder over Øresundsforbindelsen. Det viser en vurdering baseret på passagertællinger i togene de første fem dage efter åbningen, oplyser DSB.

Der har været mange, der gerne ville opleve en rejse over den nye bro, men også mange ferierejsende. Det store antal rejser skyldes også hjemrejse fra Roskilde Festivalen. I alt benyttede ca. 20.000 festivaldeltagere Øresundstogene den 3. juli.

Dermed har antallet af togpassagerer over Øresund foreløbig levet op til forventningerne, hvorimod antallet af privatbiler har været skuffende. Øresundsbro Konsortiet havde forventet, at et stort antal privatbiler havde krydset broen i den første uge af ren og skær nysgerrighed, sådan som det var tilfældet, da Storebæltsbroen åbnede. Men det har ikke været tilfældet. Det tekniske system ved betalingsanlægget har derimod fungeret perfekt, mens togdriften har været plaget af store tekniske problemer.

Kun ca. halvdelen af togene er ankommet til København Hovedbanegård efter køreplanen, og det har været nødvendigt at aflyse enkelte tog for at sikre bedre rettidighed.

Øresundsperronen på Københavns Hovedbanegård blev ikke færdig til tiden og er fortsat præget af byggerod. Dette har også betydet forsinkelser på grund af for lang tid til indstigning i togene. Elevatoren på Tietgensbroen til Øresundsperronen er åbnet fredag den 7. juli. Dermed er adgangsvejene forbedret for kunder med bagage. Arbejdet på selve perronen ventes dog først helt færdigt i slutningen af måneden.

I Endnu to elevatorer på Tietgensbroen vil være klar midt i august. Indtil alle tre elevatorer er i brug, anbefaler DSB og Skånetrafiken, at kunderne skifter til og fra Kystbanen og Roskilde-togene i Københavns Lufthavn, Kastrup.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen