Ultimatum til DF-folketingsmedlem

Dansk Folkepartis ledelse har givet partiets folketingsmedlem, Mogens Andreasen, det ultimatum, at han senest fredag eftermiddag enten opgiver sin plads i Folketinget arbejdsmarkedsudvalg eller også smides ud af partiet.

Det oplyser gruppeformanden, Kristian Thulesen Dahl, til Ritzau.

Med mindre Mogens Andreasen fredag giver Folketingets administration besked om, at han opgiver sin plads, så vil Thulesen Dahl indstille til partiets hovedbestyrelse, at den ekskluderer ham, siger gruppeformanden.

Foruden at opgive sin udvalgsplads i arbejdsmarkedsudvalget skal Andreasen undskylde over for sin kreds i Roskilde Amt, at han har været "medårsag" til uroen i partiet. Desuden skal han love, at han fremover ikke kritiserer partiledelsen offentligt, oplyser Thulesen Dahl.

Gruppeformandens ultimatum kommer på opfordring af Mogens Andreasens egen opstillingskreds, siger Thulesen Dahl. Han ønsker desuden at få bragt en ende på uroen i DF-folketingsgruppen, som i forvejen Inge Retshauge og senest Ole Donner har forladt til fordel for at blive løsgængere.

- Jeg deler den mistanke, at de har aftalt en drypvis udmeldelse for at skade Dansk Folkeparti optimalt, siger Thulesen Dahl.

Gruppeformanden siger også, at han håber, at Andreasen bliver i folketingsgruppen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen