USA-eksperter tilbyder gratis festival-assistance

Et af verdens førende konsulentbureauer i koncertsikkerhed, Crowd Management Strategies i Chicago, tilbød onsdag de danske myndigheder vederlagsfrit at stille dets ekspertise til rådighed i forbindelse med en forestående undersøgelse af behovet for lovgivning på koncertområdet.

"Vi vil gerne gratis stille tjenesteydelser, ressourcer, databaser og erfaringer til rådighed for de danske myndigheder," sagde lederen af Crowd Management Strategies, Paul Wertheimer, onsdag til Ritzau.

Tilbuddet fra det amerikanske konsulentbureau kommer, altimens Justitsministeriet og Kulturministeriet arbejder med planerne om at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal undersøge behovet for øget sikkerhed ved rockkoncerter efter tragedien på Roskilde Festivalen sidste uge, der har kostet ni mennesker livet.

Wertheimer har siden 1979 arbejdet med koncertsikkerhed og været medvirkende til udarbejdelse af lovgivning og regulativer på området både i USA og i udlandet.

Hans anbefalinger er bl.a. blevet medtaget i det koncertregulativ, The Event Safety Guide, som det britiske indenrigsministerium udsendte sidste år, og som Yourope, sammenslutningen af europæiske festivalarrangører, for tiden ser nærmere på i kølvandet på tragedien i Roskilde.

Crowd Management Strategies udgiver hvert år en rapport, The Rock Concert Safety Survey, om sikkerheden ved rockkoncerter internationalt. Samtidig råder konsulentbureauet over The Rock Safety Database, der systematisk registrerer ulykker o.l. ved rockkoncerter.

"Databasen er den eneste af sin slags i verden. Vi har oplysninger helt tilbage til 1952, hvor verdens første egentlige rock n' roll koncert blev afholdt i Cleveland, Ohio," siger Paul Wertheimer.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen