Oprør over ansættelsessag på Københavns Universitet

Der er udbrudt åbent oprør blandt filosofferne på Københavns Universitet, efter at ledelsen i en ansættelsessag har forbigået dansk filosofis største talent i årtier, Dan Zahvi, skriver Weekendavisen.

Ifølge avisen har forbigåelsen af Zahavi skabt bestyrtelse i udlandet og vrede blandt universitetslærerne i København, der opfatter sagen som usaglig forfølgelse og ren chikane, udøvet af deres egen studieleder, lektor Poul Lübcke.

Hovedparten af fagets lærere har i et fælles brev, dateret 14. juni, til forskningsminister Birte Weiss (S) klaget over Københavns Universitets rektor Kjeld Mølgaard og det humanistiske fakulteks leder, dekan John Kuhlmann Madsen.

Lærerne skriver bl.a., at Dan Zahavi, der i tre år har været adjunkt på Filosofi, men nu er uden job, er blevet vurderet ud fra "nogle bizarre og idiosynkratiske kriterier".

- Forbigåelsen af Zahavi er den største skandale i mine 30 år på instituttet. Som studieleder er det lykkes Poul Lübcke at skabe en dårlig stemning på faget filosofi og et klima med ufrugtbare konfrontationer. Instituttets image internationalt er blevet forringet, siger docent Peter Kemp til Weekensavisen.

Poul Lübcke , der var formand for den tremandsgruppe, som har vurderet Dan Zahavis kvalifikationer, ønsker ikke selv at udtale sig om den konkrete sag, men siger dog, at det er ubehageligt, at et flertal af hans kolleger har skrevet under på protesten.

Ifølge professor Vagn Greve har en ny ansættelsesbekendtgørelse fjernet en del af kontrollen med, hvad der egentlig foregår i bedømmelsesudvalgene.

- Det er blevet mere uigennemsigtigt, og bekendtgørelsen har gjort det svært for en ansøger, der er blevet slemt mishandlet, at få et ordentligt grundlag at klage på, siger Vagn Greve.

/ritzau/

300205 CET JUN 00

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen