Krøyer-billede solgt for 7,8 mio. kroner

Maleriet "Marie i Haven" af skagensmaleren P.S. Krøyer blev tirsdag solgt for 7,8 millioner kroner (660.000 pund) på auktionshuset Christie's årlige auktion over impressionistisk kunst i London.

Det er over dobbelt så meget som den højeste vurdering på maleriet, der var sat til mellem 2,3 og 3,6 millioner kroner, oplyser Janne Priess fra Christie's kontor i København. Køberen er et kunstfirma, som auktionshuset ikke ønsker at oplyse navnet på.

Auktionen, der i år havde en række skandinaviske kunstnere i kataloget, kunne også byde på endnu et Krøyer-billede, nemlig "Skibsvrag på Skagen Nordstrand", der har tilhørt Holger Drachmann - samt malerier af C.W. Eckersberg, Peder Mønsted og Carl Vilhelm Holsøe. Af disse var det dog kun "Solfyldt Interiør" af C.V. Holsøe, der blev solgt, nemlig til ca. 450.000 kroner (38.000 pund) - et stykke over vurderingen på mellem 240.000 og 360.000.

Den norske maler Edvard Munchs "Inger på stranden" fik hammerslag på 310.000 kroner (26.000 pund) - mens et højt vurderet billede, "Esbjørn laver lektier" af svenskeren Carl Larsson end ikke kunne komme op på mindstevurderingen på ca. 2,4 millioner kroner. Det blev derfor heller ikke solgt.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen